Porto la petita a un CAP i les recepcionistes em reben en castellà. Faig un #MantincElCatalà i una d'elles canvia al català. Una metgessa ens até en castellà, i em diu, aquí tothom parla castellà així que el català no cal. I afegeix, com potser que la petita no parli castellà? Escolti, que vivim a l'Anglaterra. Vol que li parli anglès, o croat que també el parla? No, no, però si us plau tradueixi, em diu. I segueix parlant en castellà a una nena catalana que no sap parlar castellà.
-
-
Em sembla que el nivell C de català o no el devia aprovar o va ser allò de memoritzar-ho tot i oblidar-se'n el dia després de l'examen. Quina barra. I una actitud il·legal: que no cal parlar català, que igualment tothom parla castellà.
Per sort no m'ha demanat que li parli jo en castellà, perquè no ho hagués fet i l'hauríem liada.
I em diuen, amics i familiars, no posis una denúncia que prou contents estem que hi hagi un CAP i que tingui metges competents.
Quina angúnia tot plegat.
-
@Rierol ens cal, urgentment, un estat
-
@raulmagdalena Urgentment. Davant del CAP, un cotxe amb tres mossos d’esquadra dempeus davant. Xerrant en castellà entre ells.
-
@Rierol la majoria, és un problema, no sé com anomenar-ho, de la percepció del que és i la tasca que fa la policia, i l'origen socioeconòmic dels candidats que atreu aquesta percepció (Aix, se m'ha escapat el classisme). Ara, això no sé sí ni amb un estat s'arregla.
-
@Rierol
Puc compartir això amb el grup.de.l'associació salut pel català? Interessa molt difondre aquests casos, i sobretot fer-los arribar al departament de salut. En unes declaracions recents la consellera deia que el problema no devia ser tan gran perquè no hi havia massa queixes -
@Alberthoms Òndia. Doncs és clar.
-
@raulmagdalena Si fos obligatori tenir estudis de català, o bé no tindríem policies, o bé només en tindríem dels que parlen la llengua del país.